Powered by Blogger.
RSS

BORS CU PERISOARE

Ingrediente: un kilogram oase de viţel, 300 g carne tocată de vită, o lingură de orez, trei cepe, doi morcovi, trei cartofi, un ardei gras, 0,5 l borş, sare, pătrunjel, leuştean.

  • O reţetă pe zi / Borş cu perişoare

Preparare: Se fierbe orezul timp de 4-5 minute, se scurge de apă şi se pune într- un castron peste carnea tocată şi ou. Se pune un praf de sare şi se amestecă bine. Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare.

Se adună spuma şi după o jumătate de oră se scot oasele din zeamă şi se adaugă ceapa, morcovii şi ardeiul, tocate mărunt. Se lasă să dea în câteva clocote bune, se dă focul la mic, se formează perişoarele şi se pun în supă.

După 10 minute se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Se fierbe borşul, se toarnă peste supă şi se potriveşte de sare. Se pune verdeaţa tocată fin.

Share

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment