Vara noastra romaneasca , cu calduri insuportabile suprapuse peste grijile cotidiene , ne indeamna sa gasim "portite" si sa inventam solutii pentru inca o zi careia trebuie sa-i "supravietuim" , sa ne surprindem familia cu mici inventii gustoase , imprumutate de peste mari si tari .
- se poate folosi ca garnitura, peste felii de friptura rece sau sunca, in salata de cartofi, pe felii de piine prajita, etc.
Preparare:un iaurt mare si ... gras, pus la scurs intr-o strecuratoare cu gauri mici pina devine de consistenta brinzei de vaci + 1 lingurita ulei de masline + 3 castraveti proaspeti rasi + 3 catei de usturoi rasi fin + 3 picaturi de otet + o legatura de marar - tocata foarte fin.
Se amesteca intr-un castron si se tine la rece cca. o ora inainte de a fi servit .
PLATOU RECE (Danemarca)
Salata : ridiche neagra rasa + varza rosie rasa + castravete ras + sare (dupa gust) + ulei + zeama de la o lamiie + 1 lingurita ulei.
Tartina : felie de piine neagra + somon afumat + (optional) unt si felii de lamiie .
PIERSICI DE "CATIFEA" (Japonia)
Preparare:2 plicuri jeleu (preparate conform instructiunilor de pe plic ) cu apa in care ati amestecat doua lingurite sirop de visine sau capsuni + 3-4 piersici curatate de coaja si taiate felii potrivite + 1 plic de zahar vanilat.
Se amesteca usor intr-un castron si se dau la rece cca o ora . Se pot servi (optional) cu frisca proaspata .
Bucurati-va de lucrurile si intimplarile mici, ca tehnica de supravietuire pe canicula sau pe orice fel de vremuri .
sursa cancan.ro
0 comments:
Post a Comment