Ingrediente: piept curcan cubuleţe - eu am pus cam 350 grame, 8-9 ciuperci medii, 2 căţei usturoi, 1-2 tulpină praz, 1 rădăcină ghimbir, un ardei roşu, tăieţei pentru wok - 50-60 grame, 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri sos de soia, curry pudră, salvie, sare, piper.
Mod de preparare:
În primul rând punem carnea la marinat. Într-o caserolă se pune pieptul de curcan, peste el se pun cele două linguri de sos de soia, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă pudră de curry, o linguriţă salvie uscată, sare şi piper.
Se amestecă şi se pune caserola în frigider timp de 1-2 ore. Usturoiul şi ghimbirul se toacă mărunt şi apoi într-un mojar se transformă într-o pastă.
În wok se pun două linguri de ulei de măsline, se adaugă pasta de usturoi cu ghimbir. Lăsăm să se călească un minut şi adăugăm prazul şi ardeiul.
După ce s-au înmuiat puţin legumele, adăugăm ciupercile tăiate cuburi. Le călim puţin şi apoi adăugăm 2 căni cu apă şi le lăsăm să fiarbă până ce s-au fiert ciupercile. Cât timp fierb ciupercile scoatem carnea de la marinat şi o prăjim pe grill.
După ce au fiert ciupercile adăugăm tăieţei (ai mei nu au necesitat fierbere prealabilă). Când au fiert tăieţei adăugăm puţin curry, „dregem" mâncarea cu sare şi piper şi putem servi alături de pieptul de curcan.
0 comments:
Post a Comment