Powered by Blogger.
RSS

RETETE CU CAPSUNI

CA SA VA INDULCESC PT CA AM LIPSIT(DIN VINA BLOGGER)

Share/Bookmark

Este imposibil să nu fi poftit, în ultimele zile, la căpşunele proaspete, frumoase şi gustoase aflate în galantarele din pieţe. Noi îţi propunem azi câteva reţete delicioase care includ aceste fructe.

Ruladă cu brânză


Ingrediente pentru blat:
cinci ouă, cinci linguri de zahăr, şase linguri de făină, patru linguri de cacao, o lingură esenţă de rom. Pentru umplutură: 100 g unt, 350 g brânză dulce, zahăr pudră după gust, o lămâie şi 150 g de căpşune.


Mod de preparare: se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, ca- caua, esenţa de rom şi făina. Se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în tavă, pe hârtie de copt, se nivelează şi se coace blatul timp de 15 minute. Se scoate din cuptor şi se rulează într-un prosop. Se lasă să se răcească.

Între timp, se amestecă untul cu zahărul pudră, se adaugă brânza, coaja rasă şi zeama de la o lămâie şi se amestecă bine. Apoi se adaugă căpşunele tăiate cu­buleţe. Se desface blatul şi se întinde compoziţia din brânză. Se rulează şi se decorează. Se ţine la rece cel puţin o oră.

Sendviş cu banane


Ingrediente: câteva căpşune frumoase, două banane, patru beţişoare de frigărui.

Mod de preparare: bananele se curăţă de coajă şi se taie rondele de aproximativ 5 mm grosime. Căpşunele se spală bine şi se taie şi ele în feliuţe subţiri. Apoi se înfig bucăţile de fructe alternativ pe un beţişor de frigărui. Se pot servi cu sos de ciocolată.

Îngheţată


Ingrediente: 300 g căpşune, 100 g smântână, o lingură de miere, o jumătate de linguriţă de amidon alimentar, câteva căpşune pentru decor.


Mod de preparare: într-un blender, se pun căpşunele curăţate şi spălate, cu smântâna, mierea şi amidonul alimentar. Se mixează bine compoziţia, se toarnă amestecul într-un vas şi se bagă la congelator. După o oră, se scoate vasul şi se sparg cristalele de gheaţă formate. Înainte de servire, este indicat să se lase să se topească uşor îngheţata, pentru a putea introduce cleştele în ea. Se serveşte cu căpşune proaspete.

Suc


Ingrediente: 500 g căpşune, o lingură miere, 100 ml apă, câteva frunze de mentă.


Mod de preparare: căpşunele se spală, se curăţă de frunzuliţe şi se pun în blender. Se adugă o lingură de miere şi 100 ml de apă. Se mixează bine. Se serveşte rece cu câteva frunzuliţe de mentă.

Trase în ciocolată


Ingrediente: 15 căpşune mari, 100 g ciocolată neagră, 15 beţişoare de frigărui.


Mod de preparare: se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se topeşte la bain-marie aproximativ cinci minute. Se o­­preşte focul şi se amestecă. Între timp, se spală căpşunele şi se usucă bine. Se înfige fiecare căpşună într-un beţişor de frigăruie şi se tăvăleşte prin ciocolată. Se aşază apoi toate căpşunele pe o bucată de pergament şi se ţin la frigider până se usucă ciocolata (circa o oră).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment