Powered by Blogger.
RSS

Salatele cu IAURT, ideale în zilele caniculare



Iaurtul preparat în casă,  cel mai sănătos

Iaurtul preparat în casă, cel mai sănătos

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne vorbeşte despre beneficiile iaurtului preparat în casă şi ne recomandă câteva reţete potrivite pentru anotimpul cald.


Acru şi răcoritor, iaurtul este ideal pentru zilele caniculare de vară. În special iaurtul preparat din lapte integral are o valoare nutritivă ridicată şi ne furnizează cea mai pură energie. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca bază pentru salate de fructe sau legume.


Este important să citiţi bine eticheta iaurturilor din magazin şi să nu vă lăsaţi păcălit de reclama „produs natural".


Nu prezintă nici un interes din punct de vedere terapeutic iaurtul care conţine aditivi chimici (enzime sintetice, conservanţi, emulgatori sau arome şi coloranţi sintetici, ca în cazul iaurturilor cu fructe sau a celor cu termen mare de garanţie).


Dacă vreţi să beneficiaţi de toate calităţile iaurtului, este de preferat să-l preparaţi în casă. Este uşor asimilabil şi mai uşor digerabil decât laptele integral proaspăt.


În plus, conţine bacterii valoroase, ce asigură existenţa unei flore intestinale binefăcătoare şi ajută la digestia altor alimente consumate în acelaşi timp. Fierbeţi laptele, apoi lăsaţi-l să se răcească, de preferinţă într-un vas ceramic, până când suportaţi să-l atingeţi cu degetul.


Adăugaţi o lingură de iaurt cumpărat sau de smântână şi lăsaţi să stea liniştit într-o încăpere caldă până a doua zi.


Combinaţii inedite


Cu fructe- Ingrediente: două ceşti de iaurt, 3 banane, un ananas mic, două mere, un mango copt, o ceaşcă de seminţe de rodie, foi de coriandru tăiate, zahăr, sare şi piper negru. Preparare: amestecaţi iaurtul cu un bătător manual şi încorporaţi sarea si zahărul până când iaurtul devine dens, apoi adăugaţi lapte sau apă. Tăiaţi fructele cubuleţe mici şi adăugaţi-le în iaurt. Garnisiţi cu coriandru tăiat şi rodie.


Cu cartofi- Aveţi nevoie de două ceşti de iaurt, 2-3 cartofi fierţi, jumătate de linguriţă de praf de chimen prăjit, sare, praf de ardei picant roşu, foi de coriandru tăiate fin, 1-2 ardei picanţi verzi tocaţi. Tăiaţi cartofii bucăţele mici. Amestecaţi iaurtul cu apă până când devine moale. Adăugaţi sarea, praful de ardei iute, ardeii verzi, sarea şi praful de chimen şi amestecaţi bine. Acum adăugaţi cartofii. Garnisiţi cu coriandru.


Cu castraveţi- Amestecaţi 100 g castraveţi curăţaţi de coajă şi raşi, 100 g iaurt, câteva foi de coriandru, o linguriţă de şofran, o lingură de nucă de cocos rasă, 2 ardei iuţi verzi bucăţele, praf de ardei iute, jumătate de linguriţă de zahăr, sare după gust. Serviţi rece.

Citeşte şi:

Încearcă noua dietă cu salate de sezon!

Slăbeşte cu salată de sezon!

Cura de afine te menţine în formă!

Cum a slăbit Mihaela Borcea 10 kg în câteva săptămâni

Atenţie la dietele «minune»

sursa click.ro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment